Hoe om die komende 'Super Flower Blood Moon' verduistering te sien

Die Griffith-sterrewag https://griffithobservatory.org/event/lunar-eclipse-online-broadcast-may-26-2021 in Los Angeles sal lewendige uitsigte vanaf 01:45 PT (0845 GMT) stroom. Die Lowell-sterrewag https://lowell.edu/event/streaming-lunar-eclipse-live in Flagstaff, Arizona, begin sy uitsending om 02:30 PT (0930 GMT).



Die volmaan Woensdag is die jaar se grootste 'supermaan' en die eerste totale maansverduistering in meer as twee jaar. Tydens die verduistering, die volmaan sal deur die aarde se skaduwee gaan. Dit lyk rooi, bekend as '' bloedmaan ', aangesien lig deur die aarde se atmosfeer versprei word, net soos tydens 'n sonsondergang. Daarbenewens, dieselfde tyd sal by perigee wees, of die naaste punt aan aarde in sy wentelbaan, wat dit volgens sterrekundiges ongeveer 7% groter as normaal maak en 15% helderder of 'n 'supermaan'. Mei se volmaan staan ​​bekend as die 'blommaan', aangesien dit voorkom wanneer lenteblomme blom.

seisoen 4 laaste koninkryk

Die resultaat as dit saamgeneem word, is 'n 'Super Flower Blood Moon'. Die verduistering vind Woensdag in die vroeë oggendure in die weste van Noord -Amerika plaas , met mense inAlaska en Hawaii kry die beste uitsig. Dit kan ook in die suide van Chile gesien word en Argentinië. Skygazers in die hele Australië en Nieu -Seeland en dele van Suidoos -Asië kan die verduistering Woensdagaand sien. (Kaart van verduisteringspad) https://bit.ly/3oOwyya

Vir sterrekykers in dele van die wêreld waar die gebeurtenis nie deur wolke sigbaar of verduister is nie, sal sommige sterrewagte die verduistering op 'n webuitsending stuur. Die Griffith-sterrewag https://griffithobservatory.org/event/lunar-eclipse-online-broadcast-may-26-2021 in Los Angeles live uitsig vanaf 01:45 PT (0845 GMT). The Lowell Observatory https://lowell.edu/event/streaming-lunar-eclipse-live in Flagstaff, Arizona , begin sy uitsending om 02:30 PT (0930 GMT). Die Astronomical Society of SouthAustralia http://assa.org.au/tle sal ook regstreeks op Facebook en YouTube wys begin om 19:00 ACST (0930 GMT).



Die maksimum besigtigingstyd vir die verduistering sal tussen 4:11 en 4:26 uur PT aan die Weskus van die VSA wees. of 21:11 tot 21:26 AEST in Australië (1111 GMT tot 1126 GMT), volgens die sterrewagte. Die volgende totale maansverduistering is 15-16 Mei 2022.

(Hierdie storie is nie deur Top News-personeel geredigeer nie en word outomaties gegenereer uit 'n gesindikeerde voer.)